NOUA ŠKODA OCTAVIA

Mai spațiosă mai conectată și mai inteligentă ca niciodată
OCTAVIA

Odată cu lansarea celei de-a patra generații a modelului cu cele mai mari vânzări din istoria mărcii, ŠKODA a atins o nouă dimensiune. Modelul de bază al gamei ŠKODA a devenit acum mai lung și mai lat decât predecesorul și are un portbagaj chiar și mai mare, plus un caracter și mai emoțional, grație noului limbaj de design ŠKODA. Noul concept al interiorului combină spațiul extraordinar cu funcționalitatea excelentă, la care sunt adăugate și materialele de calitate superioară și mai multe noi detalii ingenioase. Dotările inovatoare de conectivitate și noile sisteme de asistență oferă acum niveluri chiar și mai înalte de confort și siguranță.

Designul exterior: dimensiuni mai mari și design mai emoțional și mai spectaculos

OCTAVIA a crescut acum și mai mult, grație noilor sale proporții și este acum și mai atractivă decât modelul anterior, datorită celor mai noi dezvoltări ale limbajului de design ŠKODA. La o lungime de 4.689 mm, limuzina este cu 19 mm mai lungă decât generația precedentă, iar versiunea COMBI cu 22 mm mai lungă. Ambele variante sunt mai late cu 15 mm, având lățimea de 1.829 mm. Ampatamentul este de 2.686 mm. Lățimea și lungimea mărite contribuie, de asemenea, la alura impunătoare a mașinii.

›   Suprafețele clare și elementele sculpturale sunt combinate cu caracteristici aerodinamice excelente

›   Faruri și blocuri optice spate cu tehnologie LED

Noua mască frontală a mașinii și noile faruri atractive atrag atenția imediat și dispun în dotarea standard inclusiv de tehnologie LED pentru luminile de întâlnire, de drum și luminile de zi. Luminile de poziție, cele de frână și proiectoarele de ceață dispun, de asemenea, de LED-uri. Barele de plafon cu un design nou, aplatizat, pun și mai bine în valoare silueta modelului OCTAVIA COMBI, pe când limuzina aproape că pare a fi un coupe, după forma profilului său. Limbajul actual de design al mărcii ŠKODA se caracterizează prin elemente de design sculpturale, linii precise și moderne, suprafețele clare, ce conferă toate automobilului un look dinamic, de mașină premium.

Farurile full-LED Matrix opționale

Cea mai nouă ediție a modelului principal al mărcii poate fi comandată acum cu farurile inovatoare full-LED Matrix, cu module separate pentru luminile de drum și cele de întâlnire. Fiecare modul are 22 de LED-uri care pot fi controlate separat, generând un fascicol de lumină compus din mai multe segmente.

Caracteristici aerodinamice excelente.
Noul design accentuează prezența vizuală a modelului ŠKODA OCTAVIA și permite caracteristici aerodinamice excelente. La un coeficient aerodinamic (cd) începând de la 0,24 la versiunea limuzină și 0,26 pentru COMBI, OCTAVIA este una dintre cele mai aerodinamice mașini din lume în acest segment. Caracteristicile aerodinamice optimizate însemnă și reducerea emisiilor de CO2 și a consumului. Jantele din aliaj de până la 19 inchi (665 mm cu anvelope) conferă tuturor versiunilor o alură plină de forță. În gama de culori exterioare au fost introduse trei noi opțiuni: Negru Crystal, Albastru Lava și Albastru Titan. Clienții pot, de asemenea, comanda pachetele Crom și Dynamic, ca dotare opțională pentru liniile de echipare Ambition și Style.

Interiorul: designul nou optimizează ergonomia și creează o atmosferă atractivă

›   Bordul structurat pe mai multe niveluri dispune de butoane one-touch pentru funcțiile importante

›   Volan cu design nou, cu două spițe

›   Elementele de decor ale portierelor au un design nou, iar iluminarea ambientală cu LED oferă mai multe opțiuni

ŠKODA a conferit celui mai popular model al său un nou design interior. Alături de ecranul central montat fără sprijin în partea din spate, se remarcă și materialele de calitate superioară, OCTAVIA fiind primul model ŠKODA din producția de serie echipat cu noua planșa de bord structurată pe mai multe niveluri și cu noul volan cu două spițe. Ergonomia este optimizată și de mai multe sisteme de comandă ce simplifică operarea sistemelor, precum noul Touch-Slider de sub display-ul central în varianta de 10 inchi, butoanele one-touch pentru funcțiile importante și rotițele pentru scroll de pe volanul multifuncțional.

Interiorul de dimensiuni deja impresionante a devenit și mai generos, ŠKODA fiind în general un adevărat maestru al spațiului. Spațiul de la nivelul genunchilor a crescut pentru locurile din spate cu 5 mm, la 78 mm, deși era deja foarte mare. 

Confort și siguranță:
 ŠKODA a echipat noua OCTAVIA cu numeroasele dotări de siguranță și confort, rezervate de regulă doar segmentelor auto superioare. Astfel, de exemplu, display-ul head-up proiectează cu claritate excelentă informațiile importante direct pe parbriz, în câmpul vizual direct al șoferului și reprezintă o premieră pentru ŠKODA.

Tehnologie nouă: 

ŠKODA a echipat a patra generație ŠKODA OCTAVIA cu numeroase tehnologii inovatoare și noi sisteme de asistență ce se lansează acum în premieră la marca ŠKODA. Printre acestea se numără tehnologia shift-by-wire pentru transmisia automată DSG, precum și sistemele de siguranță noi, ca de pildă asistentul pentru evitarea coliziunilor, asistentul pentru virare și sistemul de avertizare la ieșirea din mașină. Printre premierele modelului OCTAVIA se mai numără și farurile Matrix full-LED, Side Assist și Emergency Assist, precum și tempomatul predictiv și Area View.

 

 

Noua OCTAVIA este prima ŠKODA ce face uz te tehnologia shift-by-wire pentru transmisia automată DSG. Astfel, selectorul nu mai este conectat mecanic la cutia de viteze. În schimb, comenzile se transmit electronic. Astfel se economisește spațiu și se deschid noi opțiuni pentru design. În locul familiarului levier DSG, acum se găsește un nou modul de comandă poziționat în consola centrală, cu un mic comutator pentru selectarea modurilor: R (marșarier), N (neutru) și D/S (drive/sport), plus butonul P pentru parcare.

Pentru noua OCTAVIA au fost acum lansate noi sisteme de asistență și, de asemenea, au fost actualizate mai multe astfel de sisteme disponibile și până în prezent. Astfel, Area View asigură o vedere de ansamblu asupra zonei în care se află mașina, pentru simplificarea manevrelor de parcare. Side Assist avertizează șoferul în cazul în care din spate sau din unghiul mort se apropie alte vehicule pe o distanță de 70 m contribuind astfel eficient la prevenirea accidentelor pe autostrăzi sau șoselele cu două benzi. În oraș, Front Assist cu funcția predictivă de monitorizare a pietonilor și funcția de protecție a bicicliștilor avertizează vizual, acustic și printr-o ușoară acționare a frânelor cu privire la riscul unei coliziuni.

Tehnologii digitale: sisteme moderne de infotainment și conectivitate excelentă
 
›   Display nou de 10 inchi cu touch-slider inovator pentru volum

›   Cea mai nouă generație a afișajului Virtual Cockpit de 10,25 inchi

›   Media streaming și sistemul de sunet CANTON cu 12 difuzoare oferite ca dotări opțional

Noua ŠKODA OCTAVIA a fost echipată cu ultima generație de sisteme de infotainment și oferă conectivitate extraordinară. Sunt oferite patru sisteme diferite de infotainment cu ecrane tactile cu diametrul de până la 10 inchi. Un așa-numit touch-slider permite ajustarea volumului sau selectarea hărților sistemului de navigație. Pentru prima dată, acum hărțile pot fi afișate pe ecranul central la zoom diferit față de Virtual Cockpit.

Servicii on-line mobile ŠKODA Connect

eSIM-ul integrat oferă acces la serviciile on-line mobile ŠKODA Connect. Aici este inclus și serviciul eCall ce este obligatoriu în UE și care solicită automat asistență de urgență în cazul unui accident, precum și serviciul Service Proactive (apel în caz de pană), care transmite poziția și starea automobilului către serviciul de asistență rutieră, în cazul unei probleme tehnice.

Noua OCTAVIA oferă până la cinci port-uri USB-C pentru încărcarea și conectarea dispozitivelor media și a stick-urilor USB la sistemul de infotainment. Cele două port-uri USB din consola centrală din față sunt o dotare standard, iar cele două adiționale din spate, împreună cu priza de 230 V și port-ul adițional de deasupra oglinzii retrovizoare interioare sunt opționale. Cu Phone Box puteți încărca inductiv smartphone-urile și le puteți conecta la antena autovehiculului.

Virtual Cockpit a devenit acum și mai ușor de folosit

Pentru a patra generație a bestseller-ului său, ŠKODA a optimizat și afișajul Virtual Cockpit. Cea mai nouă generație a panoului digital de instrumente are ecran de 10,25 inchi și utilizarea sa este acum și mai facilă. Șoferul poate alege dintre patru layout-uri diferite: Basic, Clasic, Navigație și Sisteme de asistență a șoferului. De asemenea, el poate specifica ce conținut dorește să vadă, folosind butoanele de pe volanul multifuncțional. Pentru OCTAVIA RS este oferit și un layout Sport exclusiv.

Simply Clever: noi dotări ingenioase
Capacitatea portbagajului COMBI, care este cea mai mare din segmentul acesta de automobile, a crescut cu 30 l, la 640 l. Limuzina oferă o capacitate a portbagajului de 600 l, ceea ce înseamnă un plus de 10 l față de generația trecută. 

Pachetul pentru dormit este oferit și pentru alte modele ŠKODA și este disponibil acum în premieră pentru OCTAVIA, oferind tetiere mari, confortabile pentru locurile din spate, plus o pătură. De asemenea, acum pot fi comandate noile parasolare retractabile pentru geamurile laterale din spate, Noile plase SigmaQuick pentru portbagaj sunt foarte ușor de deschis, oferind astfel mai mult confort la utilizare. Sub sistemul de acoperire a portbagajului este integrat un buzunar multifuncțional, ce poate fi folosit pentru palton, de exemplu, iar OCTAVIA COMBI oferă un sistem cu retractare automată pentru acoperirea portbagajului. Sistemul de siguranță pentru protecția copiilor poate fi operat electric, astfel că nu trebuie să ieșiți special din mașină. Compartimentul de depozitare cu umbrelă sau perie din portierele din față este o altă dotare nouă.

Pasagerii din spate pot face uz de noile buzunare pentru smartphone-uri, ce sunt integrate în spătarele scaunelor frontale și sunt lansate acum în premieră pentru ŠKODA.

Butonul pentru deblocarea electrică a cârligului de remorcare retractabil este situat în portbagaj.

Printre dotările ingenioase se numără și pâlnia integrată în capacul rezervorului pentru lichidul de spălare a parbrizului. Canale speciale optimizează scurgerea apei la parbriz.  

Motorizările: gamă bogată de sisteme de propulsie
A patra generație a modelului ŠKODA OCTAVIA este mai economică și mai ecologică și oferă o gamă variată de sisteme alternative de propulsie. Astfel, în premieră, modelul poate fi echipat cu un sistem hibrid plug-in, fiind oferit în această formă sub denumirea OCTAVIA iV. O parte dintre motoarele pe benzină, ce au fost acum optimizate, sunt echipate cu tehnologia inovatoare micro-hibridă, iar motoarele diesel sunt oferite în versiunea EVO de ultimă oră și au emisii de oxizi de azot cu până la 80% mai mici.  Pentru șasiu sunt oferite patru variante și, desigur, noua OCTAVIA este disponibilă și cu tracțiune integrală.

Noua OCTAVIA oferă motoare TDI și TSI moderne, precum și caracteristici aerodinamice optimizate, ce reduc consumul de combustibil și emisiile. Sistemul SCR de tratare a gazelor de evacuare are două convertoare catalitice, ce au fost din nou optimizate, ceea ce se traduce prin reducerea cu până la 80% a emisiile de oxizi de azot generate de cea mai nouă generație a motoarelor diesel EVO. Folosind așa-numita metodă a dozajului dublu (twin dosing), soluția AdBlue® este injectată în fața celor două convertoare catalitice ce sunt aranjate succesiv în cadrul sistemului. Drept rezultat, motoarele EVO asigură respectarea standardului viitor Euro 6d.

› ŠKODA OCTAVIA este acum oferită și ca hibrid plug-in
Încă o premieră pentru OCTAVIA: sistemul de propulsie hibridă plug-in cu o putere de 204 CP
Călcând pe urmele modelului SUPERB iV, OCTAVIA iV este al doilea model ŠKODA disponibil în versiune hibridă plug-in. Astfel, acest model este pus în mișcare de un motor 1,4 TSI pe benzină. Acesta generează 115 kW (156 CP) și este acompaniat de un motor electric de 75 kW. Împreună, cele două motoare generează 150 kW (204 CP) și un cuplu maxim de 350 Nm. Versiunea hibridă este echipată cu transmisia automată DSG cu 6 trepte. OCTAVIA iV va fi disponibilă cu oricare dintre liniile de echipare oferite și pentru celelalte motoare, cu excepția versiunilor Active și SCOUT. Bateria poate fi încărcată foarte simplu de acasă, de la o priză casnică standard sau un wallbox. 

Tudor
Maracine

Director Vânzări
Telefon:
Mobil:
Fax: