NOUA ŠKODA OCTAVIA

Dinamică, fiabilă și pur și simplu mai frumoasă.
octavia

ŠKODA OCTAVIA: de la 20.140 € (TVA inclus) prin Programul Rabla 2021

Odată cu lansarea celei de-a patra generații a modelului cu cele mai mari vânzări din istoria mărcii, ŠKODA a atins o nouă dimensiune. Modelul de bază al gamei ŠKODA a devenit acum mai lung și mai lat decât predecesorul și are un portbagaj chiar și mai mare, plus un caracter și mai emoțional, grație noului limbaj de design ŠKODA. Noul concept al interiorului combină spațiul extraordinar cu funcționalitatea excelentă, la care sunt adăugate și materialele de calitate superioară și mai multe noi detalii ingenioase. Dotările inovatoare de conectivitate și noile sisteme de asistență oferă acum niveluri chiar și mai înalte de confort și siguranță.

DESIGNUL EXTERIOR

OCTAVIA întruchipează tendințele designului mărcii ŠKODA: un mix echilibrat de estetică, siguranță și soluții practice. Fie că vă uitați la automobil în ansamblul său sau că pășiți mai aproape și îi explorați detaliile unice: OCTAVIA radiază armonie. Armonie între funcționalitate și emoție.

Denumirea mărcii este înscrisă cu mândrie pe a cincea ușă a automobilului.

Automobilul etalează linii dinamice, proporții echilibrate și trăsături distinctive, precum grila radiatorului marcantă și farurile în formă de săgeată. Proiectoarele de ceață sunt la rândul lor inconfundabile, jucând alături de rolul lor funcțional, și un important rol estetic.

DESIGNUL LUMINILOR

Tehnologia avansată a fost integrată estetic în sistemele de iluminare de la OCTAVIA, modelul oferind farurile Matrix full-LED, ce asigură o mai bună iluminare a carosabilului și cresc siguranța în trafic.

FARURILE ȘI PROIECTOARELE DE CEAȚĂ
La luminile exterioare, designul ŠKODA Crystal unic este combinat cu o soluție inovatoare: farurile din vârful gamei beneficiază de tehnologie Matrix LED. Folosind o cameră video integrată la nivelul parbrizului,
farurile Matrix full-LED pot detecta autovehiculele care se deplasează în fața dumneavoastră pe același sens, precum și pe cele care vin din sens opus.Farurile au și o funcție adaptivă pentru luminile de întâlnire (Adaptive Frontlight System),creată de un modul de proiecție în combinație cu un reflector pentru luminile laterale. Acest sistem adaptează lumina la poziția volanului. Funcționalitatea excelentă a proiectoarelor de ceață este susținută și de tehnologia LED de ultimă oră.

BLOCURI OPTICE SPATE
Blocurile optice spate full-LED dispun de lumini de semnalizare dinamice, ce nu dezvăluie doar încotro dorește șoferul să meargă, ci conferă totodată și un plus de dinamism întregului automobil. Și blocurile optice din spate impresionează cu elemente decorative specifice familiei ŠKODA. Astfel elementele cristaline amintesc de arta tradițională cehească de prelucrare a sticlei de cristal, iar forma literei C integrată în faruri beneficiază acum de o tușă mai modernă.

DESIGNUL INTERIOR

Interiorul vă întâmpină cu armonie desăvârșită, îmbinând echilibrat materialele și culorile. Designul bordului amintește de liniile exterioare ale automobilului și accentuează senzația de spațiu generos. Display-ul sistemului de infotainment, așezat în poziție ridicată, în câmpul vizual al șoferului, dă naștere unei simetrii plăcute. Decorul atractiv, detaliile cromate și iluminarea ambientală cu LED subliniază și mai pregnant senzația de forță, dar și de rafinament.

La interior se fac remarcate finisajele de calitate superioară, specifice mărcii ŠKODA. Înconjurat de materialele rafinate, vă veți bucura de fiecare călătorie, indiferent de locul pe care îl veți ocupa. Interiorul deosebit de spațios oferă spațiu foarte amplu la picioare, dar și la nivelul capului, pentru fiecare ocupant.

Automobilul dispune de un volan cu design nou cu două spițe, iar versiunea din vârful gamei este acoperită cu piele, poate fi încălzită și vă permite să controlați sistemul radio, telefonul și transmisia automată DSG.

Bordul noii OCTAVIA poate fi rafinat cu pad-ul din material Suedia (în imagine) sau din material textil cu cusături decorative, pentru a crea un stil unic la interior

CONECTIVITATE

La bordul acestui automobil veți fi mereu on-line, ceea ce înseamnă că veți avea acces la distracție și informații, dar și la asistență, dacă va fi nevoie. ŠKODA Connect este poarta dumneavoastră spre un univers cu posibilități nelimitate de comunicare.

ŠKODA CONNECT
Aici sunt incluse două categorii de servicii. Infotainment Online furnizează informații în timp real
despre trafic, iar serviciul Care Connect este orientat spre asistență și siguranță, permițându-vă
să accesați și controlați automobilul de la distanță și oferă, de asemenea, asistență în situațiile
problematice.

ÎNCĂLZIREA STAŢIONARĂ ON-LINE
Controlați încălzirea staționară a automobilului dumneavoastră de oriunde v-ați afla pe globul pământesc, folosind aplicația ŠKODA Connect de pe smartphone-ul dumneavoastră. Când ați fost plecat într-o excursie în care v-ați distrat prin zăpadă și vine momentul să plecați înapoi spre casă, de pildă, puteți activa încălzirea încă înainte de a ajunge la automobil. Puteți activa sistemul instantaneu sau puteți seta ora de plecare și alege între încălzire și ventilare.

FUNCȚIA DE BLOCARE ŞI
DEBLOCARE
Această funcție vă permite să descuiați și încuiați autoturismul folosind aplicația ŠKODA Connect de oriunde v-ați afla. De pildă, dacă ați uitat să încuiați automobilul, puteți să îl încuiați și ulterior, folosindu-vă smartphone-ul, indiferent unde vă aflațI.

FUNCȚIILE ON-DEMAND
Tehnologia Funcțiilor on-demand vă permite să achiziționați și activați funcții ale automobilului și funcții de infotainment după ce automobilul a fost produs. Aceasta înseamnă că vă puteți răzgândi cu privire la funcțiile cu care să fie echipat automobilul dumneavoastră, chiar și după ce l-ați cumpărat. De asemenea, puteți modifica funcțiile și pentru automobilul rulat pe care l-ați cumpărat.

SIMPLY CLEVER

Soluțiile Simply Clever vă fac viața mai ușoară. Fie compartimente de depozitare practice sau cârligul ingenios de remorcare: aceste dotări vă degrevează de multe probleme la drum.

SIGLA DE ÎNTÂMPINARE- LED-urile din partea inferioară a portierelor din față
iluminează zona de acces în automobil, proiectând cuvântul ŠKODA.

SUPORTUL PENTRU OCHELARII DE SOARE -Acest compartiment practic de deasupra oglinzii retrovizoare interioare se află la îndemâna șoferului și a pasagerului din față. (Nu sunt disponibile în combinație cu plafonul panoramic.)

REZERVORUL ADBLUE PENTRU MOTORUL DIESEL- La stațiile de alimentare puteți folosi orice dispozitiv de completare a soluției,deoarece deschiderea rezervorului este special dimensionată în acest sens.

BUZUNARUL DUBLU- Organizați-vă lucrurile și mai bine, cu buzunarele duble de pe spătarele
scaunelor din față. Ascundeți laptop-ul în buzunarul mai mare și telefonul mobil în buzunarul mai mic.

SPAŢIILE DIN UŞILE FRONTALE- Veți găsi un spațiu pentru o sticlă de 1,5 l în compartimentul din portiera din față. Aici puteți așeza și recipientul detașabil pentru gunoi.

CÂRLIGUL DE REMORCARE- Automobilul oferă un cârlig de remorcare cu deblocare electrică. Butonul pentru această funcție se află în portbagaj.

RABATAREA SPĂTARELOR SCAUNELOR- Scaunele din spate pot fi rabatate folosind un buton de deblocare aflat în portbagaj, astfel încât încărcarea bagajelor în mașină să devină și mai facilă.

PORTBAGAJ ENORM- După cum ne-am obișnuit deja, portbagajul ŠKODA este enorm. Versiunea Combi oferă un volum al portbagajului de 640 litri și chiar de 1.700 litri cu scaunele din spate rabatate. Volumul portbagajului versiunii limuzină este de 600 litri în varianta de bază, iar cu bancheta rabatată, crește chiar la 1.555 litri.

SETUL DE PLASE
Setul de plase compus dintr-o plasă orizontală și două verticale va preveni deplasarea nedorită a lucrurilor prin portbagaj și vă permite să vedeți imediat unde anume se află lucrurile dumneavoastră.

CONFORT

Uneori e bine să vă lăsați răsfățat. De exemplu în timp ce conduceți. De aceea, aveți le dispoziție numeroase tehnologii inteligente și mici funcții și dotări ce vă cresc atât confortul cât și plăcerea condusului. Dumneavoastră trebuie doar să apăsați piciorul pe accelerație.

A CINCEA UŞĂ CU ACŢIONARE ELECTRICĂ
A cincea ușă cu acționare electrică se deschide și se închide la simpla acționare a butonului de pe telecomandă, sau a butonului de pe panoul central de bord sau de pe a cincea ușă. Puteți, de asemenea, să ajustați poziția cea mai înaltă până la care doriți să se deschidă capota portbagajului, în funcție de necesități și de condițiile date. Hayonul poate fi echipat cu o pedală virtuală ce permite accesul la portbagaj fără să fie nevoie să atingeți hayonul.

DISPLAY-UL MULTIMEDIA DE 10"
Funcționalitatea perfectă este completată cu designul atractiv. Display-ul multimedia de 10 inchi vă permite să folosiți noul touch-slider, astfel că nu va fi nevoie nici măcar să atingeți ecranul pentru a ajusta volumul muzicii sau pentru a mări harta de navigație. Sub display, linia aceasta ia forma unui suport pentru încheietura mâinii, astfel încât operarea să fie cât mai confortabilă.

ILUMINAREA AMBIENTALĂ
Bucurați-vă de cel mai înalt nivel de confort, cu luminile speciale de la interior. Iluminarea ambientală cu LED vă oferă opțiuni cromatice impresionante pentru luminile de la interiorul automobilului, pentru iluminarea zone  inferioare în față și în spate, a mânerelor portierelor în față și în spate și a portbagajului.

VIRTUAL COCKPIT / HEAD-UP DISPLAY-UL
Virtual Cockpit afișează datele computerului de bord, în combinație cu alte detalii, ca de pildă cele oferite de sistemul de navigație. Head-up Display-ul vă arată datele specifice călătoriilor, într-o poziție pentru care ochii șoferului nu trebuie să se miște prea mult, ceea ce reduce semnificativ distragerea atenției.

SCAUNE ERGO ÎN FAȚĂ
Confortul maxim pentru șofer cât și pentru pasagerul din față este asigurat de scaunele Ergo frontale ajustabile electric. Printre altele este ajustabilă adâncimea șezutului, de exemplu.

COMENZILE PENTRU TRAPA PANORAMICĂ / USB
Puteți închide și deschide trapa panoramică foarte ușor. Trebuie doar să atingeți butonul de pe plafon, de deasupra capului dumneavoastră. Aici puteți găsi și o intrare USB-C adițională, ideală pentru încărcarea dispozitivelor fixate pe parbriz.

FRÂNA DE PARCARE ELECTROMECANICĂ
Noua OCTAVIA este echipată cu o frână de parcare electromecanică (ca dotare standard pentru toate versiunile modelului), care a înlocuit frâna de mână "mecanică" obișnuită. Frână de parcare electromecanică acționează asupra roților din spate și poate fi activată/dezactivată manual acționând butonul aflat pe consola centrală între scaunele din față.

SHIFT-BY-WIRE
OCTAVIA este primul automobil al mărcii ŠKODA ce oferă tehnologia shift-by-wire pentru confortul maxim la condusul automobilelor echipate cu transmisie automată. Sistemul shift-by wire este controlat cu ajutorul unui levier cu design minimalist, integrat în consola centrală.

KESSY
Noua versiune a sistemului KESSY (acces, pornire și închidere fără cheie), controlează toate ușile automobilului.

SIGURANȚA

 • TRAVEL ASSIST
 • TEMPOMATUL PREDICTIV
 • ASISTENTUL PENTRU AMBUTEIAJE / FOLLOW DRIVE
 • LANE ASSIST+
 • EMERGENCY ASSIST
 • ASISTENTUL PENTRU VIRARE/ ASISTENTUL PENTRU EVITAREA COLIZIUNILOR
 • FUNCȚIA DE IDENTIFICARE A INDICATOARELOR DE CIRCULAȚIE
 • SIDE ASSIST
 • PARK ASSIST
 • REAR TRAFFIC ALERT
 • ALERTA PENTRU UŞILE DESCHISE
 • CREW PROTECT ASSIST
 • MULTI-COLLISION BRAKE
 • FUNCȚIA MATRIX

PERFORMANȚE

MOTORIZĂRI
Gama de motoare puternice TSI și TDI reflectă eforturile noastre continue de a reduce emisiile de CO₂. De aceea, oferim și noile motoare Evo TDI. Versiunea echipată cu noua transmisie manuală cu 6 trepte poate atinge un consum mixt de doar 3,5 l/100 km, la un nivel al emisiilor de CO₂ de doar 91 g/km. Iar datorită tehnologiei Twin-Dosing*, noile motoare au reduse emisiile de NOx cu 80% comparativ cu generația anterioară. Gama noastră include și un motor iV cu tehnologie hibridă plug-in (PHEV) și o versiune mildhybrid (MHEV).

CONTROLUL DINAMIC AL TRENULUI DE RULARE DCC
Savurați performanțele ridicate ale automobilului dumneavoastră, beneficiind totodată de confort și siguranță deplină. Sistemul de control adaptiv al trenului de rulare (DCC) evaluează continuu diferitele situații dinamice (frânarea, accelerarea, virarea) și răspunde la acestea, adaptând amortizarea și caracteristicile direcției. Din meniul de infotainment puteți selecta unul dintre cele cinci moduri, în funcție de preferințele dumneavoastră: Eco, Confort, Normal, Sport sau Individual. Cele cinci moduri DCC vă permit setări și mai fine. Sunt disponibile 15 opțiuni, inclusiv Supersport, de pildă.

PERFORMANŢE ŞI PARAMETRI AERODINAMICI
Performanțele dinamice și eficiența utilizării combustibilului sunt optimizate și de parametrii aerodinamici excelenți ai automobilului. La un coeficient aerodinamic de 0,24, OCTAVIA redefinește standardele în clasa sa.

Detalii la consilierii de vânzări:

Tudor Mărăcine – Director Vânzări
Mobil: 0757 088 100
Tel: 0365 404 992
Email: tudor.maracine@ingricop.ro

Kasler Wilhelm - Vânzător Auto 
Mobil: 0720 024 673
Tel: 0365 404 992
Email: wilhelm.kasler@ingricop.ro

CONFIGURATOR ŠKODA OCTAVIA