ŠKODA KAMIQ

Pentru că știi ce ți se potrivește!
SKODA KAMIQ

ŠKODA KAMIQ:  de la 14.380 € (TVA inclus) prin Programul Rabla 2021

DESIGNUL EXTERIOR

Fiind primul nostru SUV oraș. Modelul oferă un pachet general atrăgător și combină caracteristicile tipice ale SUV, cum ar fi poziția ridicată a scaunului și o vedere bună la drum cu o manevrabilitate agilă, un design emotiv, un nivel ridicat de siguranță și o conectivitate de ultimă oră. În plus, spațiul său generos de spațiu și multe caracteristici Simply Clever îl fac un adevărat ŠKODA.Modelul ŠKODA KAMIQ continuă succesul limbajului de design SUV de la KODIAQ și KAROQ și vine cu noi aspecte vizuale, cum ar fi farurile cu lumină difuză care au luminile de zi de deasupra farurilor principale. SUV-ul urban se bazează pe matricea transversală modulară (MQB) și, cu o lungime de 4.241 mm, oferă spațiul generos tipic ŠKODA. Sistemele moderne de asistență, sistemele de acționare ecologice și eficiente, cele mai recente sisteme de infotainment și soluțiile de conectivitate de ultimă oră asigură că modelul ŠKODA KAMIQ îndeplinește perfect cerințele mobilității individuale moderne - toate acestea consolidând în același timp emotivitatea mărcii ŠKODA. 

Partea frontală a noii ŠKODA KAMIQ se caracterizează prin grila lată a radiatorului, cu lamelele duble şi linii de design distinctive pe capota motorului. Spoilerul frontal robust accentuează caracterul off-road al maşinii. Profilul cu roţi mari de 16 până la 18 inchi şi capota ridicată, emană robusteţe şi dinamism.

Linia plafonului şi garda la sol mare accentuează şi mai mult această impresie. Proporţiile profilului sunt echilibrate, iar designul este atemporal, cu trăsături sportive dinamice. Partea din spate prezintă o reinterpretare nouă a formei specifice a blocurilor optice posterioare, cea a literei C, întâlnită la toate modelele mărcii. Difuzorul accentuează garda la sol generoasă a modelului şi alura marcată de forţă.

DESIGNUL LUMINILOR

Noul SUV ŠKODA este primul model al mărcii ce aduce pe şosele farurile LED compuse din două unităţi, cu luminile de zi amintind de patru pietre preţioase, încrustate deasupra farurilor principale. Efectele tridimensionale, similare cristalului, precum şi unităţile LED ce seamănă cu bijuterii strălucitoare amplifică alura sofisticată a maşinii.

Versiunea full-LED include şi proiectoare de ceaţă cu funcţie Cornering statică, precum şi, pentru prima dată la o ŠKODA, luminile dinamice de semnalizare în faţă şi în spate. Luminile de semnalizare frontale sunt compuse din LED-uri individuale. Când şoferul acţionează semnalizarea, LED-urile se aprind consecutiv, creând un efect cursiv, dinspre interior spre exterior.

LUMINI SPATE CU LED

KAMIQ are lumini spate orizontale cu
o iluminare atrăgătoare în formă de C. Aceste lumini cu LED-uri complete sunt, de asemenea, dinamice.

DESIGNUL INTERIOR

Vizibilitate excelentă asupra drumului, spaţiu din plin şi confort ridicat.

KAMIQ este al doilea model al mărcii ceheşti de tradiţie care dispune de acest nou concept pentru interior.

Habitaclul este astfel dominat de ecranul liber poziţionat, aşezat la înălţimea ideală, în câmpul vizual al şoferului. Totodată, având diagonala de 9,2 inchi, este unul dintre cele mai mari ecrane din segmentul de automobile de acest tip.

Se mai remarcă la interior şi linia de design ce copiază linia capotei motorului. Aceasta are şi rol de suport ergonomic pentru sprijinirea mâinii celui care utilizează ecranul tactil.

Afişajul Virtual Cockpit de 10,25 inchi este, de asemenea, unul dintre cele mai mari afişaje din acest segment auto.

Panoul de instrumente cu design nou continuă limbajul de design emoţional al exteriorului. Gurile de ventilaţie laterale se extind în portiere, amplificând vizual senzaţia de spaţiu generos de la interiorul maşinii.

CONECTIVITATE

Mereu on-line, cu eSIM.Pentru ŠKODA KAMIQ sunt disponibile trei sisteme de infotainment.

Sistemul de vârf este cel numit Amundsen. Acesta include un ecran tactil de 9,2 inchi liber poziţionat, la înălțime mai mare, pentru a fi bine vizibil pentru şofer. Este unul dintre cele mai mari ecrane din segmentul acesta de automobile. Un afişaj relativ mare este şi Virtual Cockpit de 10,25 inchi. Acesta oferă spre alegere cinci moduri diferite de afişare: Clasic, Extins, Modern, Basic şi Sport. Sistemul de infotainment Bolero dispune de un ecran de 8 inchi şi chiar şi sistemul de bază, Swing are ecranul de 6,5 inchi şi patru difuzoare în faţă. Sistemele Bolero şi Amundsen au fiecare câte opt difuzoare, iar sistemul de sunet ŠKODA opţional are o putere de 405 W.

SIMPLY CLEVER

ŠKODA KAMIQ oferă în total peste 20 de soluţii Simply Clever. KAMIQ este primul model din segment ce dispune de protecţia ingenioasă pentru marginea portierelor. Aceasta se deschide automat când deschideţi portierele şi protejează propria maşină, precum şi pe cele parcate în imediata vecinătate, mai ales în locurile strâmte de parcare, atât de des întâlnite în mediul urban.

  • Pâlnie în recipientul de spălare a parbrizului
  • Răzuitor de gheață 
  • Cotiere ajustabile
  • Cotiere cu suport
  • Masă pliabilă
  • Suport pahar easy open
  • Cârlige în portbagaj

SIGURANȚĂ

ŠKODA KAMIQ oferă sisteme de siguranţă avansate, iar Front Assist şi Lane Assist sunt incluse chiar în echiparea standard.

Front Assist, care include funcţia City de frânare de urgenţă şi funcţia predictivă de monitorizare a pietonilor supraveghează zona din faţa maşinii la deplasarea în oraş, contribuind astfel la prevenirea accidentelor.

Folosind o cameră video, Lane Assist recunoaşte marcajele benzilor de rulare şi ajută șoferul să menţină automobilul pe bandă.

Pe autostrăzi, la viteze de până la 210 km/h, tempomatul adaptiv Adaptive Cruise (ACC) oferit opţional menţine viteza setată de şofer sau ajustează automat viteza la vehiculele care se deplasează în faţă pe acelaşi sens. Astfel, şoferul este degrevat de anumite sarcini şi siguranţa creşte. În combinaţie cu transmisia automată DSG, sistemul poate chiar frâna maşina complet, până la oprire şi o poate apoi porni din nou de pe loc, în termen de trei secunde.

Sistemul opţional Driver Alert de detectare a oboselii şoferului emite o avertizare când identifică scăderea capacităţii de concentrare a șoferului.

PERFORMANȚE

Toate motoarele modelului ŠKODA KAMIQ dispun de injecție directă şi supraalimentare turbo, precum şi de funcţia de recuperare a energiei de frânare şi de tehnologie Start-Stop, respectând pe deplin cerinţele normei de poluare Euro 6d‑TEMP. 

Motorul pe benzină de intrare în gamă este 1,0 TSI şi generează 70 kW (95 CP). Din capacitatea sa cilindrică de doar 1,0 l, acest motor cu 3 cilindri generează un cuplul maxim de 175 Nm, fiind echipat cu o cutie manuală de viteze cu 5 trepte.

Motorul 1,0 TSI de 85 kW (115 CP) generează un cuplu de 200 Nm şi are în dotarea standard transmisia manuală cu 6 trepte. Transmisia automată DSG cu 7 trepte este disponibilă ca dotare opţională.

Versiunea cea mai puternică din gamă este motorul 1,5 TSI cu o putere de 110 kW (150 CP), ce oferă un cuplu maxim de 250 Nm. Tehnologia sa ACT dezactivează automat doi cilindri când motorul este supus doar unei sarcini mai reduse, economisind astfel combustibil. Acest motor este disponibil şi cu transmisia automată DSG cu 7 trepte, ca alternativă la transmisia manuală cu 6 trepte. Toate cele trei motoare pe benzină sunt echipate cu filtru de particule pentru benzină. Motorul diesel 1,6 TDI cu patru cilindri de 85 kW (115 CP) generează 250 Nm şi este echipat cu convertor catalitic SCR cu injecție de AdBlue şi cu filtrul de particule diesel în dotarea standard. Unitatea diesel eficientă este combinată în echiparea standard cu transmisia manuală cu 6 trepte, iar opţional poate fi comandată cu transmisia automată DSG cu 7 trepte.

Driving Mode Select: Şoferii pot configura meniul sistemului de selectare a modului de condus

Funcţia de selectare a modului de condus oferă spre alegere două moduri de setare: Normal, Sport, Eco şi Individual.

Tudor Mărăcine – Director Vânzări
Mobil: 0757 088 100
Tel: 0365 404 992
Email: tudor.maracine@ingricop.ro

Kasler Wilhelm - Vânzător Auto 
Mobil: 0720 024 673
Tel: 0365 404 992
Email: wilhelm.kasler@ingricop.ro

CONFIGURATOR ŠKODA KAMIQ