1. Noutati
  2. Noua Škoda Kodiaq: mai spațioasă, mai practică și mai sustenabilă ca oricând
11.10.2023
Noutati in showroom

Noua Škoda Kodiaq: mai spațioasă, mai practică și mai sustenabilă ca oricând

kodiaq

Škoda Auto a prezentat a doua generație a modelului Kodiaq. Aceasta ridică sustenabilitatea și eficiența la noi standarde și introduce un nou concept pentru interior. Noul Kodiaq dispune de un ecran de infotainment de 13 inch, de butoanele inovatoare Škoda Smart Dials cu comenzi tactile și de o structură nouă pentru oferta de dotări, ce include și pachetele Design Selection. Cele cinci motorizări care oferă puteri între 110 kW (150 CP) și 150 kW (204 CP) includ acum și o versiune hibridă plug-in, care reprezintă o premieră pentru Kodiaq și asigură o autonomie electrică de peste 100 de kilometri. Cele două cele mai puternice motoare sunt combinate cu tracțiunea integrală ca dotare standard. Totodată, cu această ocazie, sunt lansate cele mai noi generații ale farurilor Matrix LED și ale sistemului de control dinamic al șasiului DCC. Până în prezent, au fost produse 841.900 de exemplare ale modelului Kodiaq de primă generație, pentru clienți din peste 60 de țări din întreaga lume. De asemenea, gama a câștigat peste 40 de premii internaționale din 2016 și până în prezent.


Klaus Zellmer, Președintele Consiliului de Administrație Škoda Auto, a declarat: "Noul nostru SUV emblematic are tot ce-i trebuie pentru a fi un succesor demn al primei Škoda Kodiaq. Noul Kodiaq ridică acum calitățile specifice mărcii Škoda, pe care clienții noștri le apreciază atât de mult, la următorul nivel, cu mai mult spațiu, mai multe dotări și eficiență mai mare. Cu inovații precum noile Smart Dials, cu materiale elegante pentru interior, alături de noile elemente din limbajul nostru de design Modern&Solid și cu sisteme de siguranță și asistență actualizate, noua generație Kodiaq face ca viața de zi cu zi și explorările cotidiene să devină mai plăcute. De asemenea, ne-am extins și gama motorizărilor noastre foarte eficiente, introducând un hibrid plug-in cu o autonomie electrică de peste 100 km, continuând astfel angajamentul nostru de a oferi mobilitate sustenabilă. De la lansarea sa din 2016, Kodiaq a jucat un rol esențial în creșterea mărcii Škoda, fiind foarte popular în rândurile clienților noștri. Iar noul Kodiaq este perfect poziționat pentru a continua această poveste de succes.”


A doua generație oferă un design nou, sustenabilitate mai avansată și noi tehnologii

La exterior, atrag imediat atenția farurile TOP LED Matrix, în timp ce la interior, materialele textile din materii prime reciclate și pielea tăbăcită prin procese ecologice reflectă în mod evident atenția pe care marca o acordă sustenabilității. Alături de structura nouă pentru oferta de dotări, ce include pachetele Design Selection specifice, Kodiaq dispune și de un nou concept pentru interior. Ecranul sistemului de infotainment este acum liber poziționat, fără sprijin în partea din spate, putând avea o diagonală de până la 13 inch. Head-up Display-ul este oferit pentru prima dată în gamă și este o dotare opțională. Selectorul transmisiei este acum instalat pe coloana de direcție. Astfel consola centrală beneficiază acum de un look foarte clar și curat. Noile Škoda Smart Dials sunt o premieră pentru întreaga gamă Škoda. Aceste butoane pot fi acționate prin rotire și apăsare și dispun, în plus, și de un display digital de 32 de milimetri, oferind astfel acces intuitiv, facil și personalizabil la numeroase funcții ale automobilului și ale sistemului de infotainment. Noul Phone Box permite încărcarea inductivă a două smartphone-uri simultan, oferind o putere de 15 W, precum și o funcție de răcire a dispozitivelor în timpul procesului de încărcare.


Modelul hibrid plug-in este o premieră în gamă și oferă o autonomie electrică de peste 100 de kilometri

Noul Kodiaq oferă un portofoliu de motorizări compus din două motoare diesel și două motoare pe benzină, care oferă puteri între110 kW (150 CP) și 150 kW (204 CP). O noutate în este primul sistem de propulsie hibrid plug-in oferit vreodată în gama Kodiaq. Această versiune furnizează o putere de sistem de 150 kW (204 CP) și o autonomie electrică de peste 100 de kilometri. Mai mult, motorul 1,5 TSI de 110 kW (150 CP) marchează debutul tehnologiei mild-hybrid în familia Kodiaq. Motoarele 2,0 TSI de 150 kW (204 CP) și 2,0 TDI de 142 kW (193 CP) dispun de tracțiune integrală în dotarea standard. Toate motoarele noului Kodiaq sunt combinate cu o transmisie automată DSG ca dotare standard.


Peste 40 de premii prestigioase pentru prima generație Kodiaq

Škoda a lansat prima generație a modelului Škoda Kodiaq în anul 2016. SUV-ul acesta de talie mare a ridicat marca Škoda la nivel de jucător de importanță majoră pe piața globală. Cu designul său dinamic cu forme cristaline, spațiul generos, tehnologia avansată și numeroase dotări inteligente, modelul acesta a câștigat peste 40 de premii prestigioase. Printre acestea se numără titlul „Cea mai bună mașină pentru familiile mari” acordat de revista britanică Top Gear, precum și premiile „Mașina anului” în Republica Cehă, Polonia și Bulgaria, plus mai multe premii „SUV-ul anului” din partea publicațiilor britanice, chineze, franceze și indiene. Până în prezent, au fost produse 841.900 de exemplare din modelul Kodiaq, pentru clienți din peste 60 de țări din întreaga lume. În Europa, Kodiaq s-a dovedit deosebit de popular pe cea mai mare piață națională a mărcii Škoda, și anume Germania, piață urmată în top de Marea Britanie și Republica Cehă. În 2022, Kodiaq a fost al doilea cel mai bine vândut SUV al mărcii, imediat după Kamiq.


 

Image
Image
Image
Image

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.