1. Noutati
  2. Noua Škoda Superb: mai mult spațiu și confort, șase motorizări eficiente și sisteme de siguranță inovatoare
13.11.2023
Prezentare

Noua Škoda Superb: mai mult spațiu și confort, șase motorizări eficiente și sisteme de siguranță inovatoare

superb

A patra generație a modelului Škoda Superb se bazează pe punctele forte ale predecesorului său, la care adaugă un design și mai sofisticat, mai mult spațiu și confort și tehnologie de ultimă generație. Pentru noua Škoda Superb, clienții vor avea din nou posibilitatea de a alege între o versiunea break Combi și un hatchback. O nouă structură a portofoliului de dotări cu șapte opțiuni Design Selection oferă o mulțime de soluții sustenabile, precum materialele textile realizate în proporție de 100% din materii prime sustenabile. În același timp, inovatorul sistem de operare cu noile Škoda Smart Dials și un nou concept pentru interior cu ecran de infotainment de 13 inch asigură operarea și mai facilă a autoturismului. Interiorul se face remarcat cu designul său curat și habitaclul spațios. Škoda și-a optimizat din nou sistemele de propulsie, pentru a asigura o eficiență și mai ridicată. Astfel sunt oferite trei motoare pe benzină cu puteri variind de la 110 kW (150 CP) la 195 kW (265 CP) și două motoare diesel de 110 kW (150 CP) și respectiv 142 kW (193 CP). Mai mult, portofoliul include și un nou sistem de propulsie hibrid plug-in, care este disponibil exclusiv pentru Combi, precum și o nouă versiune mild-hybrid. Sistemele inovatoare de asistență, precum asistentul pentru virare Turn Assist și asistentul pentru intersecții Crossroad Assist sunt sisteme oferite în premieră pentru Superb.


Klaus Zellmer, Președintele Consiliului de Administrație Škoda Auto, a declarat: ”Superb este de peste 20 de ani reperul standardelor gamei de automobile Škoda cu motor cu ardere internă. Și la cea de-a patra sa generație, Superb va continua să ocupe această poziție de referință, oferind un design și mai rafinat și sculptural, spațiu extraordinar de generos și tehnologii de ultimă oră. Optimizările aduse în gama de motorizări și aerodinamica îmbunătățită asigură o eficiență și mai mare. Am reconstruit de la zero sistemul de propulsie hibrid plug-in, care oferă acum o autonomie pur electrică de peste 100 de kilometri. Interiorul complet nou este și mai ergonomic și încorporează materiale sustenabile într-o proporție exemplară. Nu în ultimul rând, de remarcat este că vom continua să oferim Superb ca versiune hatchback și ca versiune Combi, dând astfel curs cerințelor clienților noștri.”


Reperul standardelor gamei de automobile Škoda cu motor cu ardere internă ridică acum la nivelul următor calitățile deja clasice ale modelului

Cu cea de-a patra generație Superb, Škoda redefinește din nou standardele mărcii în ceea ce privește designul, spațiul, confortul și siguranța. Detaliile de design și optimizările aerodinamice au redus consumul de combustibil, îmbunătățind în același timp performanțele dinamice. Cele trei variante de motor moderne TSI pe benzină, inclusiv unul cu tehnologie mild-hybrid, două motoare diesel și noul sistem de propulsie hibrid plug-in, cu o autonomie electrică de peste 100 de kilometri conform ciclului WLTP, oferă puteri cuprinse între 110 kW (150 CP) și 195 kW (265 CP). Motoarele diesel și pe benzină din vârful gamei sunt echipate cu tracțiune integrală. Toate motoarele noului Superb sunt combinate cu o transmisie automată DSG ca dotare standard. În plus, numeroasele sisteme de asistență noi sau îmbunătățite oferă și mai multă siguranță și un plus de confort. Noua generație de faruri Matrix LED și suspensiile DCC plus sunt, de asemenea, noutăți introduse odată cu această nouă generație a modelului Superb.


Concept interior nou și mai spațios, design aerisit și operare intuitivă

Cea de-a patra generație Superb se face remarcată cu un design exterior sculptural și cu o nouă grilă octogonală Škoda. Noul concept interior este marcat de ecranul de infotainment liber poziționat, adică fără sprijin în partea din spate și cu diagonala de până la 13 inchi. Maneta selectorului a fost mutată pe coloana de direcție, dând naștere unei console centrale cu design curat, ordonat și mult mai spațios. O altă premieră pentru Superb este head-up display-ul, ce este disponibil ca dotare opțională. Noile butoane rotative Škoda Smart Dial oferă acces rapid și intuitiv la numeroase funcții ale automobilului, inclusiv la sistemul infotainment. De asemenea, noul Superb adoptă noua structură implementată treptat de marcă pentru gama de dotări a modelelor sale, cu opțiuni Design Selection. Această structură a fost introdusă pentru prima dată împreună cu Enyaq și oferă pachete de opțiuni organizate pe diferite teme, precum și dotări opționale separate. Printre funcțiile și dotările noi se numără compartimentul Phone Box ce permite încărcarea inductivă rapidă la 15 wați și include și o funcție simultană de răcire a smartphone-ului. Noi sunt și scaunele Ergo, optime pentru spatele ocupanților, cu funcție de masaj cu 10 perne controlate pneumatic. Sistemul de acoperire a portbagajului cu acționare electrică oferit pentru Combi este doar una dintre numeroasele soluții Simply Clever (în total 28).


Martin Jahn, Membru al Consiliului de Administrație Škoda Auto, responsabil pentru Vânzări și Marketing, a declarat: „De peste două decenii, Superb etalează tehnologia și expertiza de design a mărcii Škoda. Cu calitățile sale specifice, cum ar fi caracterul practic și spațiul foarte generos, care sunt acum asociate cu întregul portofoliu de modele al mărcii noastre, Superb a fost dintotdeauna excepțional de bine primit de către clienții din întreaga lume. Noua generație, adică cea de-a patra, se bazează pe aceste puncte forte și le duce la nivelul următor, făcând din Superb un partener perfect pentru cotidian. Oferind cea de-a patra generație Superb ca hatchback și Combi, ne asigurăm că deservim optim nevoile individuale diverse ale tuturor clienților noștri.”


Poveste de succes de peste două decenii și trei generații de modele

Škoda Superb a fost lansată în 2001 și de atunci, peste 1,6 milioane de unități au ieșit de pe liniile de producție. Superb a fost produs în Kvasiny (Republica Cehă), Solomonovo (Ucraina), Aurangabad (India) și Nanjing (China). De-a lungul a peste două decenii, nava amiral a mărcii a câștigat numeroase premii și distincții internaționale. Mai mult de 30 dintre acestea au fost oferite modelului numai în 2016, pentru a treia generație Superb, inclusiv Premiul Red Dot pentru designul de produs remarcabil al modelului Superb Combi. Între 2001 și 2008, Škoda a livrat un total de 137.000 de exemplare din prima generație. A doua ediție modernă a fost vândută într-un număr total de 618.000 de exemplare, între 2008 și 2015. În 2009, Superb a fost primul model oferit și în versiune break. A treia generație Superb a fost lansată în 2015 și până în prezent au fost produse în total 845.000 de unități din acest model. Cele mai mari piețe europene pentru a treia generație Superb au fost Germania cu 153.222 de unități vândute (până în septembrie 2023 inclusiv), Republica Cehă (61.479 de autoturisme) și Marea Britanie (57.054 de autoturisme).

Image
Image
Image
Image

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.