STIRI DE LA SKODA
12.02.2020

NOUL ŠKODA ENYAQ iV

Este primul SUV 100% electric ŠKODA cu autonomie de până la 500 km
ŠKODA ENYAQ iV

Vă oferim noi detalii despre modelul ŠKODA ENYAQ iV, care va veni într-o gamă largă de versiuni. Noul SUV ŠKODA ENYAQ este cel de-al doilea vehicul integral electric al mărcii după ŠKODA CITIGOᵉ iV.

Cu primul SUV integral electric, ŠKODA creează o nouă nomenclatură care combină „E” în ​​referință la electromobilitate cu „Q” care caracterizează litera finală a succesului familiei SUV de ŠKODA. Cu noul ENYAQ, producătorul Ceh de mașinii face încă un salt în noua eră a electromobilității în 2020.

Numele noului ŠKODA ENYAQ este derivat de la numele irlandez „enya”, însemnând „sursă de viață”. Enya însuși provine din cuvântul gaelian irlandez „Eithne”, care înseamnă „esență”, „spirit” sau „principiu”. Aceste semnificații diferite permit perspective diferite asupra numelui noului SUV al lui ŠKODA. „Sursa vieții” simbolizează intrarea producătorului auto în noua eră a electromobilității și este în conformitate cu revendicarea mărcii ŠKODA „Condusă de inventivitate - idei inteligente din 1895”. Reprezintă un nou început, care merge mână în mână cu temperamentul ŠKODA ENYAQ și cu pasiunea și puterea inovatoare a inginerilor ŠKODA pentru noul SUV electric. „Enya” este autentic, plin de caracter și plin de viață, ușor de pronunțat și de amintit și se potrivește perfect cu zorii unei noi ere din istoria companiei de 125 de ani.

La 4.648 de milimetri lungime și 1.877 lățime, SUV-ul electric ENYAQ iV va fi puțin mai mic decât standardul ŠKODA KODIAQ. Dar înălțimea sa de 1.618 milimetri este un semn clar că ENYAQ iV va avea calități mai dinamice. Chiar și așa, cumpărătorii primului SUV electric de la ŠKODA pot aștepta cu nerăbdare un interior spațios care să dea impresia unui living. Acest lucru este subliniat de noul concept interior: clienții pot alege din diferite versiuni, pentru prima dată într-o mașină produsă în masă.

Spațiul interior generos al ENYAQ iV este - grație platformei MEB, care găzduiește bateria de tracțiune pe podeaua vehiculului - lăsând spațiul maxim posibil pentru ocupanți. Portbagajul de 585 litri este o dovadă că mașina este cu adevărat spațioasă. Drept urmare, ŠKODA ENYAQ iV va fi atât un vehicul electric, cât și unul practic.

Clienții își pot cumpăra ŠKODA ENYAQ iV în diferite versiuni de proiectare: cu roți din spate sau cu tracțiune integrală, cu trei capacități diferite ale bateriei și cinci versiuni performante. Modelul de bază va fi ŠKODA ENYAQ iV 50 cu o capacitate a bateriei de 55 kWh, care va avea un motor electric de 109 kW montat pe puntea spate și va livra o rază de acțiune de până la 340 de kilometri pe sarcină. În continuare, va fi ŠKODA ENYAQ iV 60 cu un motor electric de 132 kW și o baterie de 62 kWh. Această versiune va avea o autonomie de 390 de kilometri.

Cea mai mare gamă, de până la 500 de kilometri, va fi oferită de ŠKODA ENYAQ iV 80 cu o capacitate de baterie de 82 kWh și un motor electric de 150 kW. Cele două versiuni cu patru roți vor avea și bateria cu cea mai mare capacitate și un al doilea motor electric în față, în plus față de cea de pe puntea din spate. ŠKODA ENYAQ iV 80X va oferi 195 kW de putere, în timp ce RS-ul sportiv corect va furniza 225 kW. Versiunea cea mai dinamică va accelera de la oprire la 100 km / h în 6,2 secunde și va avea o viteză maximă de 180 km / h. Ambele versiuni cu patru roți vor avea o autonomie maximă de 460 de kilometri.

Capacitatea de încărcare va fi de până la 125 kW, ceea ce va face posibilă încărcarea bateriei de la 10% la 80% în doar patruzeci de minute.

Tudor
Maracine

Director Vânzări
Telefon:
Mobil:
Fax: