STIRI DE LA SKODA
22.06.2020

SISTEMELE DE INFOTAINMENT DIN DOTAREA NOII ŠKODA OCTAVIA: DIGITALE, INTERCONECTATE ȘI INTUITIVE

Noua OCTAVIA este acum și mai digitalizată și interconectată, fiind mai simplu și confortabil de utilizat ca niciodată.
sk octavia

Mladá Boleslav, iunie 2020 - Șoferul ia loc pe scaunul noii ŠKODA OCTAVIA și este întâmpinat cu numele său, afișat pe ecranul central de 10 inchi. Smartphone-ul i se conectează automat și wireless cu sistemul de infotainment. Scaunul șoferului se ajustează electric în poziția preferată de respectivul șofer, la fel ca oglinzile exterioare. Sistemul Climatronic cunoaște temperatura preferată, iar postul radio poate fi setat dintr-un simplu swipe. Șoferul îi poate spune asistentului digital Laura unde anume dorește să ajungă și sistemul de navigație calculează on-line ruta optimă până la destinație. Cu doar puțini ani în urmă, acest scenariu ar fi fost aproape de neimaginat, dar acum este realitate, la a treia generație a sistemelor modulare de infotainment de la OCTAVIA, ce impresionează utilizarea lor la fel de facilă și intuitivă ca utilizarea unui smartphone. De asemenea, șoferul poate personaliza și diviza ecranul în funcție de preferințe, putând, de asemenea, configura ecranul de start cu cele mai importante funcții.

Personalizare facilă a display-ului central de 10 inchi

Elementul central al sistemelor de infotainment ale modelului OCTAVIA numite Columbus, Swing și Bolero (la finele anului 2020) este display-ul central cu diagonala de 10 inchi (cea mai mare oferită vreodată la un model ŠKODA). Având suprafața din sticlă și un design minimalist, amintește de smartphone-urile și tabletele de ultimă generație. Și la fel ca aceste dispozitive mobile, și OCTAVIA permite șoferului să personalizeze și segmenteze ecranul și să includă pe ecranul de start funcțiile preferate. Diferitele elemente pot fi mutate și rearanjate prin simpla atingere, la fel ca la smartphone. Un simplu swipe sau o scurtă comandă vocală este de ajuns pentru a trece de la o fereastră la alta sau pentru a schimba posturile de radio.

Pentru a ajusta volumul, pot fi utilizate butoanele de comandă de pe volan sau noul touch-slider, ce este poziționat în fața marginii inferioare a display-ului central, astfel că poate fi găsit imediat pe întuneric sau chiar fără a privi în direcția respectiva. Un singur deget este suficient pentru a ajusta volumul, iar cu două degete puteți ajusta mărimea hărții de navigație din meniul de navigație. Pentru prima dată, sistemul de infotainment Columbus poate acum afișa harta la mărime diferită față de harta afișată de Virtual Cockpit. Ca alternativă, secțiunea hărții de pe display-ul central poate fi mărită sau micșorată cu gestul de zoom cunoscut deja de la smartphone-uri.

Touch-slider-ul, precum și butoanele și rotițele de pe volanul multifuncțional, dar și asistentul digital inteligent ŠKODA Laura ajută șoferii, reducând cât de mult posibil necesitatea de a lua ochii de la drum pentru a opera funcțiile de infotainment. Head-up Display-ul oferit în premieră de ŠKODA contribuie la rândul său în acest sens, proiectând pe parbriz, în câmpul vizual direct al șoferului, diferite informații, precum viteza, instrucțiunile de navigație, indicatoarele de circulație identificate sau sistemele de asistență active. Astfel șoferul se poate concentra optim asupra drumului și condusului.

Tehnologie wireless SmartLink: soluția inteligentă de conectivitate pentru smartphone-uri

Noile sisteme de infotainment ale modelului OCTAVIA, numite Columbus, Swing și Bolero (până la finele anului 2020) folosesc tehnologia SmartLink pentru a se conecta cu smartphone-ul dumneavoastră Apple iOS sau Android. După interconectarea inițială, ce trebuie efectuată o singură dată la început, dispozitivul mobil se va conecta apoi automat când va ajunge în automobil. Dispozitivul Phone Box opțional permite, de asemenea, încărcarea inductivă a smartphone-ului și conectează telefonul la antena exterioară a automobilului. Android Auto, Apple CarPlay și MirrorLink™ permit operarea anumitor aplicații prin intermediul display-ului central al automobilului.

OCTAVIA memorează în cloud-ul ŠKODA toate setările sistemului de infotainment și ale instalației de aer condiționat, precum și reglajele scaunului șoferului și ale oglinzilor exterioare, imediat ce contul ŠKODA Connect al șoferului este activat în automobil. Preferințele a până la 14 utilizatori pot fi memorate și, de asemenea, transferate la alt automobil ŠKODA echipat cu cea mai nouă generație a sistemului de infotainment.