1. Noutati
  2. ŠKODA ENYAQ SPORTLINE iV: dinamică și sportivă
24.02.2021
STIRI DE LA SKODA

ŠKODA ENYAQ SPORTLINE iV: dinamică și sportivă

ŠKODA adaugă acum și varianta SPORTLINE în gama noului său SUV 100% electric

enyaq

Lansând ŠKODA ENYAQ SPORTLINE iV, producătorul auto ceh adaugă varianta sa sport consacrată de echipare în gama noului său SUV pur electric, fabricat la unitatea sa din Mladá Boleslav, Republica Cehă. Detalii negre la exterior, jante din aliaj de mari dimensiuni și șasiu sport cu garda la sol coborâtă: ŠKODA ENYAQ SPORTLINE iV are o alură fermă și atractivă, ce îi evidențiază caracteristicile dinamice avansate. Scaunele sport cu teiere integrate, volanul sport multifuncțional cu trei spițe îmbrăcat în piele, plus decorul cu efect de carbon creează un interior sport extrem de atractiv. Clienții vor putea alege pentru ENYAQ SPORTLINE iV dintre trei variante de motorizare. Variantele ENYAQ iV 60 ce generează 132 kW și ENYAQ iV 80 cu baterie de 82-kWh ce furnizează o putere de 150 kW și are o autonomie de peste 520 km conform ciclului WLTP dispun ambele de tracțiune spate. ENYAQ iV 80x are în schimb două motoare electrice ce generează împreună 195 kW și oferă tracțiune integrală. Această variantă va intra în gamă mai târziu în decursul acestui an.

Modelele SPORTLINE din diferite game ŠKODA însemnă design sport și manevrabilitate dinamică. Iar ŠKODA lansează acum și ENYAQ SPORTLINE iV în gama primului său SUV 100% electric. Clienții vor putea alege dintre trei variante de motorizare pentru acest model. Astfel, ŠKODA ENYAQ SPORTLINE iV 60 are un motor instalat pe puntea spate ce generează 132 kW și un cuplu maxim de 310 Nm. Bateria sa are capacitatea de 62 kWh (58 kWh net) și permite o autonomie de peste 400 km conform ciclului WLTP. ENYAQ SPORTLINE iV 80 este echipat cu o baterie de 82-kWh (77 kWh net). Autonomia sa se ridică la peste 520 km conform ciclului WLTP. Motorul furnizează 150 kW. Aceeași bateria este inclusă și în dotarea celei de-a treia variante: ENYAQ SPORTLINE iV 80x. Acest SUV electric dispune de două motoare electrice, oferind astfel tracțiune integrală și o putere de 195 kW. Cuplu maxim se ridică la 425 Nm. Autonomia maximă a acestui model este de 500 km conform ciclului WLTP.

Caracteristici dinamice excelente: șasiu sport și tracțiune integrală sau tracțiune pe puntea spate

Atât cu tracțiunea integrală, cât și cu tracțiunea pe puntea spate, ŠKODA ENYAQ iV se impune cu un cuplu maxim ridicat, ce este disponibil imediat ce cel de la volan apasă pedala de accelerație, fiind generat unul sau două motoare electrice. Astfel, SUV-ul se face remarcat cu caracteristici dinamice excelente. Iar acestea devin deosebit de evidente la variantele ENYAQ iV SPORTLINE, datorită șasiului sport inclus în echiparea standard, ce, de asemenea, reduce garda la sol cu 15 mm în față și cu 10 mm în spate. Viteza maximă este pentru toate variantele de 160 km/h. Detaliile de design de calitate superioară accentuează look-ul dinamic al modelului ENYAQ SPORTLINE iV, atât la exterior, cât și la interior. Varianta SPORTLINE va fi fabricată la unitatea ŠKODA din Mladá Bolesla, Cehia, la fel ca modelul de bază, ENYAQ iV. Este singura gamă de modele din Europa construită pe baza platformei de electrificare MEB a Grupului Volkswagen ce este fabricată în afara Germaniei.

Detaliile sport negre pe caroserie și faruri Matrix full-LED

Numeroasele detalii negre gloss de la exteriorul versiunii SPORTLINE conferă modelului ŠKODA ENYAQ iV o alură și mai dinamică. Grila radiatorului în design specific gamei ŠKODA, ramele geamurilor, barele de pe plafon și difuzorul din bara de protecție din spate contribuie, de asemenea, la această alură, asemeni înscrisului ŠKODA și a emblemelor aplicate pe hayon. Pragurile laterale robuste sunt finisate în culoarea caroseriei. ENYAQ SPORTLINE iV are o mască frontală specifică modelului și embleme SPORTLINE pe aripile din față. Ambele modele de jante mari, specifice gamei SPORTLINE, și anume Vega de 20 de inchi și Betria de 21 de inchi, amplifică aerul impunător al SUV-ului.

ENYAQ SPORTLINE iV are incluse jantele Matrix full-LED în dotarea standard. Fiecare modul al farurilor LED Matrix conține câte 24 de LED-uri ce pot fi controlate separat și permit celui de la volan să conducă în permanență cu luminile de drum activate, fără a-i deranja însă pe ceilalți participanți la trafic. Această tehnologie inteligentă stinge automat anumite segmente ale farului când camera video de la nivelul parbrizului detectează vehicule și persoane sau obiecte ce reflectă lumina.

Opțiune Design Selection specifică gamei SPORTLINE

Odată cu lansarea modelului ENYAQ iV, ŠKODA a introdus și un nou concept pentru interior: opțiunile Design Selection. Pachetele acestea se remarcă prin asemănarea cu spațiile de locuit, oferind totodată culori și materiale perfect coordonate. Iar designerii au creat acum și o opțiune Design Selection specifică modelului ENYAQ SPORTLINE iV, cu tapițeria și plafonul interior predominant negre. Bordul este acoperit cu piele sintetică neagră cu cusături contrastante gri și dispune de detalii de decor cu efect de carbon, ce rafinează și panourile portierelor. Chiar și covorașele cu paspoal sportiv gri se asortează perfect cu restul interiorului.

SPORTLINE Design Selection include, de asemenea, scaune sport negre exclusive, cu teierele integrate. Aceste scaune sunt acoperite cu microfibră Suedia și au paspoalul, de asemenea, gri. Volanul sport multifuncțional cu trei spițe și îmbrăcat în piele este o dotare standard și permite controloarea a numeroase funcții prin intermediul butoanelor sale. Inelul acoperit cu piele al volanului este, de asemenea, decorat cu cusături contrastante gri, iar pe spița inferioară este aplicată emblema SPORTLINE. Clapetele pedalierului au finisaj de aluminiu, ce rafinează loook-ul SPORTLINE Design Selection chiar și în această zonă a interiorului.

 

sursa: ŠKODA AUTO

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.